0

PRÀCTIQUES PARTICIPATIVES

Publicat a les 18:32. Etiqueta



Les innovacions solen gestar-se en les ciutats i des d’allí s’estenen per la seua àrea d’influència. De nord enllà ens arriba  l’intent més ambiciós quant a pràctiques participatives desplegat per esta rodalia. L’Ajuntament de Barcelona ha fet un pensament i ha decidit sotmetre a consulta un projecte ben significatiu: la remodelació de l’avinguda Diagonal, eix neuràlgic de la ciutat.

0

CRISI I EDUCACIÓ

Publicat a les 20:07. Etiqueta



La crisi econòmica ha tornat a posar en l’agenda dels nostres polítics la importància de la formació com a factor essencial del desenvolupament econòmic. Ara vénen les presses en comprovar que l’endarreriment respecte al nostre veïnat europeu és (com ja ho era) ben notable. Els assumptes educatius han servit massa voltes d’excusa perquè els  partits polítics es barallaren simbòlicament mentre l’educació anava marginant-se en l’imaginari col·lectiu dels ciutadans i allunyant-se del seu paper associat a la mobilitat i l’èxit.

0

VA COM VA

Publicat a les 10:51. Etiqueta



Dissabte 29 d’agost el Col·lectiu Ovidi Montllor va fer un pensament i organitzà el Comcert, amb alguns dels cantants més representatius de l’actual panorama de la cançó en valencià. Un panorama musical que es caracteritza per una producció diversa i de gran qualitat, amb una quantitat de cantants i músics com no hi havia hagut des de la transició democràtica.

0

DE BAT A BAT

Publicat a les 17:29. Etiqueta


De sobte, un dia van començar a no conformar-se de mirar el solc que tots havíem de mirar. Inquiets i expectants anaven eixamplant la seua mirada, fixant-se en allò que els altres (ben segurs amb les nostres inseguretats) ignoràvem. I volien dir-ho ben alt perquè tots ho pogueren saber. I el seu esguard no parava i no parava d’enfocar els marges d’una realitat que percebien complexa i completa com mai, mentre la distància amb els altres anava fent-se més i més ineludible. Fins que la claror, esfilagarsada per la intensitat dels seus ulls , els va enlluernar encegadora sense donar-los cap altra opció.

0

CIUTAT I COMERÇ

Publicat a les 17:28. Etiqueta



El comerç urbà forma part del nostre entramat social i identificador. Gandia i el botiguer estan units indissolublement fins al punt que el desenvolupament comercial ha anat paral•lel al de la ciutat i ha estat fonamental perquè es poguera créixer econòmicament.

0

LA TRINXERA DEL TREN

Publicat a les 17:27. Etiqueta



Les campanyes electorals són el període de màxim distanciament entre les diverses opcions polítiques. En pocs dies es concentren les desavinences més exacerbades i irreconciliables. El mecanisme que ho manifesta és el de les idees-força amb què cada partit intenta diferenciar-se i que pretenen captar l’electorat indecís així com consolidar aquell mitjanament convençut.

0

LES DEFENSES

Publicat a les 17:25. Etiqueta



Els valencians estem acostumats a assumir la mirada aliena, la que ens fa invisibles davant dels altres i davant de nosaltres mateixos. Massa voltes infravalorem la llengua i cultura pròpies, donant per bons els arguments uniformitzadors que e(n)s difonen des de fora. Comprovem-ho amb un de tants exemples.

0

EL TRAMVIA QUE VE

Publicat a les 17:19. Etiqueta

El projecte seleccionat a Gandia per al Pla Camps no ha produït el mateix consens social que els projectes seleccionats en l’anterior Pla Zapatero. L’atractiva mampresa d’encetar una xarxa de tramvia ha generat una àmplia diversitat d’opinions com l’excessiva campanya publicitària que l’acompanya ens demostra cada dia.
Però què està influint perquè això estiga passant? Fem un pensament i intentem comprendre els factors que hi intervenen.

0

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Publicat a les 17:17. Etiqueta

Les societats democràtiques avançades es caracteritzen per la implicació dels ciutadans en els assumptes públics. La participació ciutadana permet que eixa responsabilitat augmente i es difonga. Mirant la situació de Gandia,  es pot comprovar com el desencant sol ser la percepció majoritària entre el veïnat més actiu. Fem un pensament i analitzem  què és el que pot fallar i com s’hi pot actuar per canviar-la.